Літо - час шашлику. Багато хто після важкого трудового тижня намагаються вибратися на природу або на дачу, щоб влаштувати пікнік в колі друзів, сім'ї та з'їсти кілька шматочків соковитого димного м'яса, приготованого на багатті.

Медики попереджають, щоб відпочинок пройшов на "ура" і його не затьмарили проблеми зі здоров'ям і отруєння, варто правильно маринувати м'ясо для шашлику. Маринаду потрібно приділити особливу увагу.

Лікарі-дієтологи відзначають, є маринади, які дуже шкідливі та можуть стати смертельно небезпечними. До їх складу входить оцет або майонез.

Майонез - це, мабуть, найгірший варіант для маринування, оскільки при впливі високих температур він виділяє канцерогенні речовини. Крім цього, продукт містить величезну кількість жирів, які негативно впливають на роботу печінки, підшлункової та шлунка.

А якщо шашлик, приготований в майонезі, поєднувати ще й з алкоголем - це вірна дорога в палату лікарні.

Фахівці радять свіже якісне м'ясо маринувати в солі, перці та травах, майонез же краще використовувати в якості соусу і бажано робити його самостійно. Адже в магазинних величезна кількість консервантів, підсилювачів смаку, транс-жирів та інших шкідливих хімічних речовин.

М'ясо приготоване в оцтовому маринаді вкрай негативно впливає на шлунково-кишковий тракт, а при частому вживанні викликає хвороби нирок. До слова, оцту досить багато і у звичайному, магазинному майонезі або ж в магазинних вже готових маринадах для м'яса.

Також фахівці відзначають, що не найкращий варіант купувати в магазинах вже замариноване м'ясо. Як правило, такий продукт низької якості. М'ясо маринують, коли починає спливати його термін придатності, а не рідко виробники, маринують вже зіпсоване м'ясо. Купуючи подібний продукт, ви та ваші близькі ризикуєте отримати важке отруєння.

Популярні новини зараз

Водіїв уже попередили: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Погана прикмета: чому люди іноді відчувають запах ладану, хоча ніхто поряд його не підпалює

Попередили офіційно: що потрібно робити під час відключення світла, щоб не згоріла техніка

Показати ще

Раніше "Нyser" писав про те, що онколог пояснив чим небезпечний шашлик, якщо їсти його кожні вихідні.

Також наш портал повідомляв, експерти виявили в Україні курятину з сальмонелою.

Нагадуємо, українські магазини масово напихають людей фальсифікатом м'яса.